ماهواره لندست

ماهواره لندست

ماهواره های لندست

جدیدترین ماهواره لندست در یک نگاه

1
ارتفاع مدار به کیلومتر
1
تعداد باندهای سنجنده‌

کاربردهای لندست9

ماهواره‌های لندست 50 سال است رصد می‌کنند. از کاربردهای این ماهواره‌ها : در زمینه کاربری اراضی، ثبت تغییرات زمین، تغییرات آب و هوایی، تغییرات شهری، خشکسالی، آتش ‌سوزی، تغییرات زیست توده و … می‌باشد. در آینده به نحوه دانلود و استفاده از تصاویر ماهواره لندست9 پرداخته می‌شود. 

ماهواره لندست 9 در یک نگاه
1
زمان گردش مداری
1
تصویربرداری روزانه

اطلاعات بیشتر …

محل پرتاب از پایگاه نیروی هوایی وندنبرگ، کالیفرنیا انجام گرفت. همانطور که لندست 9 به دور زمین می‌چرخد، صحنه هایی را در یک نوار به عرض 185 کیلومتر ثبت می‌کند. اندازه هر پیکسل (پیکسل‌سایز) در این تصاویر به 30 متر عرض می‌رسد. 

اخیراً اعلام شده است که لندست 9 به سرعت تا سپتامبر 2021 ردیابی می شود. این جایگزین لندست 7 معیوب می شود و حیات برنامه لندست را افزایش می دهد. لندست 9 قرار است طراحی OLI را تکرار کند. متأسفانه، OLI-2 با تصاویر واضح تر، جای پای Sentinel-2 را دنبال نمی کند. حتی اگر TIRS-2 پیشرفت هایی برای ابزار خود داشته باشد، وضوح زمین در 100 متر باقی می ماند.

1
ارتفاع مدار به کیلومتر
1
تعداد باند سنجنده‌ها

کاربردهای لندست9

نزدیک به 50 سال است که ماهواره‌های لندست خانه ما را رصد می‌کنند. از کاربردهای این ماهواره‌ها : در زمینه کاربری اراضی، ثبت تغییرات زمین، تغییرات آب و هوایی، تغییرات شهری، خشکسالی، آتش‌سوزی و… است.

جدیدترین ماهواره لندست9 در یک نگاه

اخیراً اعلام شده است که لندست 9 به سرعت تا سپتامبر 2021 ردیابی می شود. این جایگزین لندست 7 معیوب می شود و حیات برنامه لندست را افزایش می دهد. لندست 9 قرار است طراحی OLI را تکرار کند. متأسفانه، OLI-2 با تصاویر واضح تر، جای پای Sentinel-2 را دنبال نمی کند. حتی اگر TIRS-2 پیشرفت هایی برای ابزار خود داشته باشد، وضوح زمین در 100 متر باقی می ماند.

1
گردش دور زمین به دقیقه
1
تعداد تصویربرداری روزانه

اطلاعات بیشتر …

پایگاه نیروی هوایی وندنبرگ، کالیفرنیا. همانطور که لندست 9 به دور زمین می‌چرخد، صحنه هایی را در یک نوار به عرض 185 کیلومتر ثبت می کند. هر پیکسل در این تصاویر 30 متر عرض دارد.

سری ماهواره‌‌های لندست

آرشیو تصاویر فضایی سیاره ما با لندست1 شروع می‌شود. در ابتدای پروژه، ماهواره لندست با هدف بررسی منابع زمین با نام (ERTS) برنامه‌ریزی شده بود. اما بعد از راه‌اندازی، ما آن را به سادگی Landsat 1 می‌نامیم. از طریق ماهواره Landsat-1 می‌توانید زمان را تا سال 1972 (50سال قبل) به عقب برگردانید. به دلیل موفقیت، لندست-1 راه برای ماهواره‌های آینده هموارتر شد و انسان دید وسیعی از سیاره زمین کسب کرد، حتی با تصاویر لندست، جزیره‌ای در ساحل لابرادور کشف شد که به “جزیره لندست” معروف است. مطالعه بیشتر کلیک کنید…

لندست 3

ماهواره لندست-3 با هدف ادامه بایگانی تصاویر سیاره زمین، بدون هیچ فاصله زمانی آغاز شد. از آنجایی که لندست-3 بیش از 5 سال در خدمت سازمان ناسا بود، توانست 140,000 تصویر فضایی را جمع آوری کند. لندست-3 دارای مشخصات مشابه با ماهواره‌های گذشته بود. بعنوان مثال، دو کانلل سبز، قرمز و مادون قرمز نزدیک و یک باند حرارتی نیز داشت که مدت کوتاهی پس از راه اندازی شکست خورد. این سنجنده دید وسیعی از سیاره زمین را به محققین بخشید تا بیشتر درباره زمین بدانند. مطالعه بیشتر کلیک کنید…

لندست-5 با اینکه ساخت 3ساله داشت توانست نزدیک به 29 سال در فضا کار کند که در رکوردهای جهانی گینس بعنوان طولانی‌ترین عمر ماهواره‌ای رصد زمین را در تاریخ به خود گرفته است. Landsat-5 تصاویری از رویدادهای مهم از جمله چرنوبیل، سونامی ویرانگر، و جنگل‌زدایی جمع آوری کرده است و همواره در تحقیقات بسیاری از تصاویر این سنجنده استفاده می‌شود. تصاویر Landsat-5 از آنجایی که اسکنر (TM (Thematic Mapper را نیز داشت، با نسخه قبلی خود (لندست-4) مطابقت دارد. مطالعه بیشتر کلیک کنید…

لندست 7

این ماهواره هفتمین برنامه لندست بود. این ماهواره اولین وسیله‌ای بود که با اسکنر Enhanced Thematic Mapper (ETM+) طراحی شد که شامل یک کانال پانکروماتیک 15 متری بود و این سنجنده با موفقیت به مدار رسید. در اردیبهشت ماه 1382، لندست 7 دچار یک اختلال مکانیکی در سیستم Scan Line Corrector (SLC) خود شد. از آن زمان به بعد، تصاویر Landsat 7 به دلیل خرابی SLC منجر به از دست رفتن داده‌ها در تصاویرش شده است. این خرابی یاعث راه‌راه شدگی خطی در بسیاری از پیکسل‌ها شده است. مطالعه بیشتر کلیک کنید…

.

لندست 2

این ماهواره، دومین ماموریت برنامه لندست بود. در ابتدا نام قدیمی ERTS-B را داشت و در تاریخ 2 بهمن 1353 راه اندازی شد. در مدت 7 سال ماموریت خود، توانست 240,000 تصویر از سیاره زمین جمع آوری کند. سپس سازمان USGS در 6 اسفند 1360 لندست-2 را از وضعیت عملیاتی خارج کرد. لندست-2 تقریباً مشابه مدل قبلی خود (لندست-1) بود. بعنوان مثال، محدوده‌های طیفی سبز، قرمز و مادون قرمز نزدیک را جمع‌آوری می‌کردند. رزولوشن یا توان تفکیک مکانی لندست-2 به میزان 80 متر تنظیم شده بود. مطالعه بیشتر کلیک کنید…

این ماهواره بعنوان چهارمین ماموریت لندست بود. توانست با جمع آوری 217,650 تصویر، آرشیو طولانی مدتی از خود بجای بگذارد. اما Landsat-4 کمی متفاوت بود زیرا سازمان USGS یک سنسور کاملاً جدیدی را در سیستم تصویربرداری معرفی کرد. لندست-4 اولین ماهواره‌ای بود که به اسکنر موضوعی (TM) مجهز بود. لندست-4 به جای 4 باند، شامل 7 باندطیفی بود. همچنین وضوح زمین به میزان قابل توجهی از 80متر به اندازه پیکسل 30متری افزایش یافت. اما باند حرارتی همچنان وضوح 120 متری داشت. مطالعه بیشتر کلیک کنید…

لندست 6

متاسفانه،خوشبختانه لندست 6 تنها ماهواره برنامه لندست بود که نتوانست به مدار زمین برسد. سازمان NOAA دلیل این پرتاب ناموفق را در “منیفولد” پاره شده منبع سوخت را دلیل اصلی شکست می داند. این پارگی مانع از رسیدن سوخت به موتورهای تثبیت کننده ماهواره شد. لندست-6 قرار بود نقشه ارتقا یافته‌ای داشته باشد. اسکنر پیشرفته (ETM) تصاویر پانکروماتیک 15 متری را جمع آوری می کند. اما 7 باند طیفی دیگر با وضوح 30 متری زمین باقی خواهند ماند. که اطلاعات ارزشمندی از لندست-6 وجود دارد. مطالعه بیشتر کلیک کنید…

این ماهواره یکی از پرکاربردترین سنجنده‌های فضایی در جهان بوده و دارای دو اسکنر قدرتمند است که در مجموع از 11 باند طیفی تشکلیل شده. هفت باند از یازده باند طیفی لندست-8 دقیقا با باندهای ETM+ موجود در لندست-7 مطابقت دارند. باندهای لندست-8 شامل باندهای مختلفی مثل باند آبی، سبز، قرمزNIR، SWIR-1 ، SWIR-2 و باندهای سیروس با وضوح 30 متر است. این سنجنده یک باند پانکروماتیک با وضوح 15 متر نیز دارد. لندست-8 فعال است و با لندست-9 که جدیدا وارد مدار شده، همکاری می‌کند. مطالعه بیشتر کلیک کنید…

هدف اصلی این ماهواره لندست-9 : جایگزینی با لندست-7 معیوب بود و در سال 1400 شمسی راه‌اندازی و در مدار زمین قرار گرفت. این پروژه شد برنامه لندست را افزایش داده است و با لندست-8 که بعنوان خواهر برادر هستند، روزانه صدها تصویر را از پدیده‌های سطح زمین ثبت می‌کنند. لندست-9 با اسکنرهای OLI-2 و TIRS-2 مسیر لندست-8 را ادامه می‌دهد که در مجموع 11 باند دارد. این سنجنده نقش مهمی در رصد زمین دارد که با گذر زمان اهمیت تصاویر ثبت شده توسط لندست-9 افزایش خواهد یافت و آرشیو تصاویر باارزشی از خود به جای خواهد گذاشت. در وبسایت دورکاو مشخصات کاملی از لندست-9 وجود دارد که می‌توانید جهت تحقیقات خود  از این اطلاعات دسته‌بندی شده استفاده کنید. مطالعه بیشتر کلیک کنید…

keyboard_arrow_up